Продавница

VETA EKTOM – Средство против паразити 100мл (Концентрат за 20л. вода)

250.00мкд


Средство/концентрат, кое се користи за отстранување на надворешните паразити
(100мл се раствора во 20л вода)

Состав – 100мл производ содржина
перметин1%, активна супстанца, (ЕЦбр.258-067-9-ЦАС бр.52645-53-1), натриум лаурил сулфат, кокаидопропил бетаин, кокамиди ДЕА амид, носач до 100%
Дејство – Перметинот е пиретроцитен инсектицид, кој се врзува за волтажно зависни натриумски канали кај инсектите и г оспречува затворањето на каналот. Ова резултира со блокирање на нервниот систем кај инсектите што доведува до треперење, парализа и на крајот смрт на инсектот.
Употреба – прскање од оригиналното пакување на површини и простории каде што престојуваат животните.
Упатство за употреба – Биоцидниот производ се нанесува и тоа 4 прскања(8мл) на 1/2м2 на површина каде животните престојуваат. Исплакнете со обична восда по 30 минути.
Мерки за прва помош – Општа напомена – Доколку не се чувствувате добро извадете го изложеното лице од опасната зона во добро проветрена просторија или на свеж воздух. Повикајте Центар за контрола со труење о=или обратете се на докторако не се чувствувате добро.
по вдишување – Обезбедете дишење на свеж воздух
Дозволете изложеното лице да одмара. По контакт со кожата – Извадете ја заштитната облека и измијте ја површината на кожата со благ сапун и вода, а потоа изплакнете со топла вода. По контакт со очи – Измијте ги очите со многу вода, повремено подигнувајќи ги капаците, додека исчезнат најмалите хемиски остатоци. По голтање – Исплакнете ја устата. Не предизвикувајте повраќање. Повикајте Центар за контрола со труење или обратете се на доктор ако не се чувствувате добро. Лична заштита на лицето кое дава прва помош – заштитни ракавици
Опасност – Н410 многу токсичен за живиот свет во водата, со долготрајни ефекти, Н317 – Може да предизвика алергиска реакција на кожата, Н318 – предизвикува сериозно оштетување на окото
Известување за мерки на претпазливост –
Р102 – да се чува подалеку од дофат на деца,
Р273 – избегнувајте пуштање/ ослободување во животната средина.
Р302+Р352-IF Ако дојде до КОНТАКТ С ОКОЖА – Измијте со многу сапун и вода
Р305+Р351 + Р338 – IF ДОЗИРАЊЕ ВО ОЧИТЕ- темелно исплакнете сО вода неколку минути. Извадете ги контактните леќи доколку имате и ако е можно тоа да го направите. Продолжете со плакнење.
Р – Отстранување на содржината/ пакувањето во согласност со националните прописи.
Третираните површини заштитете ги од дофат на деца и животни. Тргнете храна и садови со храна, средства за лична хигиена, играчки за животни, додека третираната површина не се испере и исуши. Внимавајте да не се користи на површини кои доаѓаат во контакт со храна и вода.
ДЕЈСТВО НА ПРОИЗВОДОТ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
ВНИМАНИЕ – Избегнувајте изпуштање/ ослободување во животна средина. Ако ви треба медицински совет, земете го пакетот или етикетата на производот со себе. Да се чува подалеку од дофат на деца! Прочитајте ги информациите на етикетата пред употреба
ПРОИЗВЕДУВА – ВЕТЕРИНАРСТВО Београд
РОК НА ТРАЕЊЕ 2 години
Застапник за Р. Северна Македонија – Ветеринарство Македонија ДООЕЛ , Тодор Чангов бр Скопје
Р. Северна Македонија +389 2 24 39 391

0
    0
    Корпа
    Вашата корпа е празна.Врати се во продавница