Продавница

BEAVIS – Спреј за суво капење и заштита од надворешни паразити за маче 100мл

350.00мкд 250.00мкд


Состав: 1мл безбоен малку жолт раствор содржи 0.5-2.5% – раствор од каранфилче, 0.1-0.6% – масло од нане, 0.05-0.15% – натриум метил 4-хидроксибензоат.

Карактеристики: Гераниолот е монотерпеноид и алкохол. Гераниолот е главна компонента на масло од роза, масло од цитрон и масло од палмароза, масло од нане и каранфилче, спојот на овие масла кај мачињата помага во отсранување и спречување на иритации предизвикани од болви, крлежи и вошки.

Начин на употреба: Протресете добро пред употреба. Намалетего крзното на мачето, сѐ со цел спрејот да продира до кожата. Започенете со прскање од опашката на растојание од 15цм, прскајте по целото тело на мачето, вклучувајќи ги грбот, стомакот, страничните делови и нозете, додека не се навлажни секој дел од крзното – темелно. Исчешлајте го крзното. Повторете по 15 дена доколку е потребно.

Предупредување за целните видови:  Да не се користи на мачиња стари под 12 недели. Да се избегнува контакт со очите или лицето. Да се избегнува контакт со областа околу генеталиите. Консултирајте се со ветеринар за употреба кај стари, доилки и бремени мачиња.

Безбедносни мерки за апликаторот и несакани ефекти:  Избегнувајте контакт со очи, кожа и облека. Во случај на контакт – исплакнете веднаш со многу вода 15-20 минути Во случај на вдишување, излезете на свеж воздух. По апликацијата темелно исплакнете ги рацете со вода и сапун. Доколку се појави иритација на вашето миленици, ставете шампон и исплакнете со многу вода.

Општи предупредувања: Да се држат настрана од храна, пијалоци и добиточна храна. Да се чува настрана од дофат на деца.

Состојба на чување и рок на траење: Да се чува на собна температура, настрана од директна изложеност на сончева светлина, да се заштити од замрзнување. Рокот на траење е 24 месеци од датумот на производство.

Увозник: Пријатели-миленици
Никола Тесла 42 – Битола
Шифра: БВС-041

en_USEnglish
en_USEnglish
0