Продавница

KALCIUM MULTIVIT (50 таблети)

490.00мкд


Состав: Калциум 540 мг, фосфор 340 мг, Витамин D3 150 IU, витамин А 3000UI, Витамин Е 3 мг.

Индикации: Комбинацијата на калциум, фосфор и витамини А, Д3 и Е во физиолошки сооднос во голема мерка помага да се изградат како коскениот систем така и забите на кучињата и мачките кои се во екот на растот. Во иста насока делува и на интраутериниот равој на фетусот кај гравидните кучки и мачки

Кај адолесцентите ги задоволува физиолошките потреби на организмот од калциум и фосфор во насока на заштита од остеомалација, ги поддржува функциите на нервниот и мускулниот систем.

Препорачана дневна доза:

– 1 таблета на 10 кг телесна тежина на ден,

– ½ таблета на 5 кг телесна тежина на ден,

– 1/3 таблета до 5 кг телесна тежина на ден.

ПАКУВАЊЕ: 50 таблети

Цена на таблета на парче – 12ден.
Земја на потекло: ЕУ

en_USEnglish
0