Продавница

BEAVIS – Спреј за суво капење и заштита од надворешни паразити за куче 100мл

250.00мкд


Состав: 1мл безбоен малку жолт раствор содржи 0.5-2.5% – раствор од каранфилче, 0.1-0.6% – масло од нане, 0.05-0.15% – натриум метил 4-хидроксибензоат.

Карактеристики: Гераниолот е монотерпеноид и алкохол. Гераниолот е главна компонента на масло од роза, масло од цитрон и масло од палмароза, масло од нане и каранфилче, спојот на овие масла на кучињата им помага во отсранување и спречување на иритации предизвикани од болви, крлежи и вошки.

Начин на употреба: Протресете добро пред употреба. Намалетего крзното на кучето, сѐ со цел спрејот да продира до кожата. Започенете со прскање од опашката на растојание од 15цм, прскајте по целото тело на кучето, вклучувајќи ги грбот, стомакот, страничните делови и нозете, додека не се навлажни секој дел од крзното – темелно. Исчешлајте го крзното. Повторете по 15 дена доколку е потребно.

Предупредување за целните видови:  Да не се користи на кученца стари под 12 недели. Да се избегнува контакт со очите или лицето. Да се избегнува контакт со областа околу генеталиите. Консултирајте се со ветеринар за употреба кај стари, доилки и бремени кучиња.

Безбедносни мерки за апликаторот и несакани ефекти:  Избегнувајте контакт со очи, кожа и облека. Во случај на контакт – исплакнете веднаш со многу вода 15-20 минути Во случај на вдишување, излезете на свеж воздух. По апликацијата темелно исплакнете ги рацете со вода и сапун. Доколку се појави иритација на вашето миленици, ставете шампон и исплакнете со многу вода.

Општи предупредувања: Да се држат настрана од храна, пијалоци и добиточна храна. Да се чува настрана од дофат на деца.

Состојба на чување и рок на траење: Да се чува на собна температура, настрана од директна изложеност на сончева светлина, да се заштити од замрзнување. Рокот на траење е 24 месеци од датумот на производство.

Земја на потекло: Турција
Увозник: Пријатели-миленици
Никола Тесла 42 – Битола
Шифра: БВС-021

 

0
    0
    Корпа
    Вашата корпа е празна.Врати се во продавница