Продавница

РИНАЦИД Д 1л. – Средство за базен

320.00мкд


Средство за спречување појава и раст на алги во водата во базените Начин на употреба и дозирање – За одржување на водата при нормални услови, кога водата е во добра состојба се става 10-20мл/м3 вода на 2-4 дена во зависност од видот на базенот, бројот на капачи и временските прилики и обавезно поврнежи од дожд ако базенот не се покрива. При вонредни услови(заматеност, замагленост, промена на бојата на водата и сл, се става 60-100мл/м3 вода. ги уништува следните бактерии и алги – escherichia voli, salmonela enteridis, staphylococcus aureus, enterococcus faecalis, bacillus subtillis, aspergillus niger, aspergillus brasiliensis, candida albicans. Внимание Штетно! Нагризува! Да се чува на темно и студено место подалеку од дофат на деца. Да не се меша со други хемикалии. Штетно ако се проголта. Ги надразнува очите, органите за дишење и кожата. Може да предизвика сериозно оштетување на очите. Многу штетно за водниот свет. Да не се испушта во вреки, езера, мориња. Во случај да дојде во контакт со очите или кожата веднаш да се измие со големо количество вода и да се побара лекарска помош. Доколку се проголта, да се исплакне устата со вода, да не се предизвикува пповраќање и веднаш да се побара лекарска помош. Содржи кватернерни амониумови соединенија. Потекло ЕУ

0
    0
    Корпа
    Вашата корпа е празна.Врати се во продавница