Занимливости

Лавчето Кристијан

Ова е приказна за лавчето Христијан.
Двајца браќа вдомиле во нивниот дом лавче на кое му го дадоа името Христијан.

После извесен период тој стана голем и тие не можеа веќе да го чуваат, па решиле да го пуштат во дивината каде што и му е местото. После една година тие решија да одат во Африка да го посетат. Иако од многумина им беше кажано дека лавот можеби не би ги препознал и доколку одат ќе одат на нивни ризик, тие сепак одлучија да го посетат. Видете што се случи кога лавчето, а сега веќе израснатиот лав Христијан ги здогледа…