Занимливости

Хуманоста на дело – Го спаси малото маченце да не се удави

Ова е дело на кое многу луѓе можат да завидуваат.
Не секој од нас има хуманост / или не таа е изразена во доволни количини.

Овој човек покажа што значи хуманоста.
Застана со автомобилот и му помогна на ова беспомошно маченце да не се удави. ТОЈ Е НЕГОВИОТ СПАСИТЕЛ!

Застана со автомобилот, облечен во кожна јакна и скапи чевли среде поплавената улица и претрча од другата страна за да го спаси кутрото малечко суштество.
Потоа го зеде во неговиот автомобил за да го стопли.
Ова е нашиот, а веруваме и Вашиот херој на денот!