Занимливости

ДЕВОЈЧЕ КОЕ ИЗРАСНАЛО СО ГОРИЛА. Нивната средба по 15 години го расплака светот (Видео)

Бимс и Дијалта уште како мали биле згрижени и спасени од сигрна смрт. Се работи за две горили кои по извесно време биле пуштени повторно во дивината. Тоа се случило во 2003 година кога биле ослободени од луѓето од “Аспинал”, здружение за заштита на животни.

Сега, 15 години покасно, Дамаин Аспинал и неговата ќерка Тенси која одраснала со горилите, одлучиле да се вратат на местото на кое ги оставиле, во Габон, западна Африка.