Занимливости

Бездомно куче спаси штотуку родено фрлено бебе

404c86b70b44c743e3bc42775998739db0-w=455-h=240

Неверојатен инцидент!
Едно куче-бездомник од Оман пронашло и спасило новороденче кое го однело во болница.

Еве што се случило:

Возрасен човек возејќи се на велосипед, минатата сабота, го забележал кучето како оди по патот со нешто големо во устата.

Тој забележал исто така и капки крв на патот, па се приближил поблиску до кучето за поубаво да погледне што е тоа што го носи во устата. Кога го здогледал бебето не можел да си поверува на очите.

Кучето носело новороденче во својата уста, очигледно старо само неколку часа!

На бебето се уште му висела папочната врвка!

Човекот се затрчал кон кучето во обид да го спаси бебето, бидејќи помислил дека тоа сака да го изеде, но она шшто го изненадило е дека кулето веднаш му го предало бебето.

Набргу се насобрале луѓе кои го пренесуваат настанот и велат дека во очите на кучето можеле да препознаат среќа што ја исполнило својата мисија.

Навистина биле изненадени од реакцијата на кучето, бидејќи станувало збор за куче-бездомник. Но кучињата се добри по својата природа без разлика дали се домашни или бездомни.

Меѓутоа, она што ги загрижува властите е како ова куче дошло до бебето, бидејќи кога го пронашле со бебето во уста тоа се наоѓало близу болница.

Детето било префрлено во собата за итни случаи и после прегледот докторите останале вчудоневидени: не можеле да им поверуваат на сопствените очи бидејќи бебето немало никаква повреда од забите на кучето! Тие очекувале дека ќе има барем надворешни повреди од забите.

Меѓутоа, чудесно, бебето било сосема во ред!

Related Posts