Занимливости

Најубавиот персиски мачор во светот е од Македонија!

13254500_10206732707498235_807564154430233993_n
Персискиот мачор Ахил од Крушево, Македонија стана ШАМПИОН на интернационалниот натпревар кој се одржа во Варна на 28 и 29 мај.
Од пријавените 100 мачки од сите видови од сите земји, АХИЛ ОД МАКЕДОНИЈА црниот дијамнат со огнени очи ги собра најголемите награди, како и најважната:
BEST ОF BEST No.1 ( НАЈДОБРИОТ ОД НАЈДОБРИТЕ, ПРВИОТ МЕЃУ ПРВИТЕ).
Покрај тоа што е ШАМПИОН за 2016 исто така ја доби и наградата Best Oppоsite (Најдобриот машки мачор ) и Best in show (најдобриот долговлакнест мачор во целото шоу).
Сопственикот Дејан Трајчевски од Крушево доби пофалба за најдобар одгледувач на персиски мачки во светот.
13332794_10206732705378182_5996976942898663662_n
13335886_10206732706938221_6606139959809985728_n