Сподели

Прочитајте го текстот ПРЕКРАСЕН Е!

… ПРОДАЖБА на КУЧИЊА !!!

Сопственикот на една продавница на вратата ставил натпис ” Кученца на продажба”. Овој натпис им привлекло
внимание на малите деца и на прагот се појавило едно мало момче.
– Извинете… колку ги продавате овие кученца ? – праша момчето.
Сопственикот на магазинот му одговори:
– Зависи за која раса станува збор, а се движат од 30 до 50 долари.
Момчето од својот џеб извади 2 долари и го запраша:
– Имам само 2 долари и 37 центи, дали за овие пари ќе можам барем да ги погледнам?
Сопственикот се насмевна и му дозволил да ги погледне кученцата. Но едно од нив изостануваше.
Момчето радознало го запраша што се случува со тоа мало кученце?
Сопственикот му одговори дека тоа кученце има проблем со ногата и накривнува и дека никогаш нема да оздрави.

– Сакам да го купам тоа кученце… рече момчето.
Сопственикот му рече на момчето дека нема потреба да плаќа за тоа кученце, и ќе му го поклони.

Момчето затрепери. Погледна право во сопственикот и повторно му рече:

– Не сакам да ми го подарите. Кученцето си има цена како и останатите и јас ќе ја платам неговата цена.

Вшустност сега ќе ви дадам 2 долари и 37 центи, а секој нареден месец уште по 15 центи додека не го исплатам.

Сопственикот збунето го запраша ?

– Дали сериозно сакаш да го купиш тоа кученце ?.. Тоа кученце никогаш нема да може да трча,

да скока и да си игра со тебе како останатите !?

На тие зборови момчето се наведна, ги подигна панталоните и од својата лева нога добро се покажа неговата метална прачка.

Тогаш погледна кон сопственикот и тивко му прошепна:

– НИ ЈАС САМИОТ НЕ СУМ ТОЛКУ ДОБАР, А МАЛОТО КУЧЕНЦЕ ЌЕ ИМА ПОТРЕБА ОД НЕКОГО ШТО ЌЕ ГО РАЗБИРА…

0
    0
    Корпа
    Вашата корпа е празна.Врати се во продавница